lunes, 19 de mayo de 2025

Journal of Aksaray - Day 1: 19/05/25 by Samuel Parrado and Juan Curiel

 ✈️We finally arrived Aksaray, which received us warmly with a typical Turkish breakfast.


⏰Once we got up, we met Mehmet, the fantastic Erasmus coordinator, who took us to a “meatball party”, the name they give a barbecue, where we got to know some Turkish students. 


⛰️After that, some teachers from the high school and us went to a famous lookout where we saw the amazing city views. Then we walked around Aksaray, visiting monuments such as the Ulu Cami mosque.


🍰Finally, we met with the students from Abdulhamid Han Fen Lisesi, having a great time together, sharing culture and gastronomy, and most important, getting to know them.

🇹🇷In general, we were amazed by the quantities of tea that are drunk in Turkiye, and how charming these people are. We are really excited about the rest of days.



Diario de Aksaray- Dia 1:19/05/2025 por Samuel Parrado y Juan Curiel.

✈️Los estudiantes Erasmus finalmente llegamos a Aksaray, que nos recibió cálidamente con un desayuno típico turco. 
⏰Una vez despiertos, Mehmet, el fantástico coordinador Erasmus, nos recogió en la entrada del hotel para llevarnos a una “meatball party”, como llaman a las barbacoas, donde conocimos algunos estudiantes turcos. 
⛰️Luego, algunos de los profesores de nuestro centro designado y nostros fuimos a un conocido mirador donde se podía observar toda la ciudad. A continuación, dimos un paseo por Aksaray, visitando sus monumentos más importantes, como la mezquita Ulu Cami.
🍰Finalmente, nos encontramos con los estudiantes del centro Abdulhamid Han Fen Lisesi, con los que pasamos una gran tarde compartiendo cultura, gastronomía y principalmente, conociéndonos.
🇹🇷En conclusión, quedamos impresionados por la cantidad de té que consumen y lo acogedora que es esta cultura. Estamos muy emocionados por lo que queda por venir.


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